Mihael Budrović

nedjelja, 06.01.2008.

MILORAD PUPOVAC-NOVI ČLAN VLADE RH

Sada je to potpuno jasno-Hrvatska Vlada će dobiti prvog člana koji je iz neke manjinske liste. Iako se sad ne mogu nikog sjetit, a i nemam volje pregledavat stare podatke, siguran sam kako je i prije bilo pripadnika nacionalnih manjina u vladi, pogotovo onoj Račanovoj koalicijskoj(ako tko zna može napisati u komentaru). Gotovo je sigurno kako će mjesto u hrvatskoj vladi pripasti potpredsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu, samo se ne zna hoće li postati ministar ili potpredsjednik Vlade sa ili bez resora. Dosad nisam bio upoznat sa likom, djelom i razmišljanjima gosp. Pupovca, ali mi se u današnjem nastupu u emisiji Nedjeljom u 2 činio kao čovjek koji može dobro zastupati i interese i svoje nacionalne manjine, ali i države u kojoj živi i djeluje i koja mu je mnogo dala i kao osobi i kao građaninu i kao državljaninu. Ili se možda varam?? U svakom slučaju, sigurno je kako je Milorad Pupovac,sa pomirljivim tonom govori o hrvatsko-srpskim odnosima, koji ima jednu retoriku i način razmišljanja koji mogu mnogo pomoći ka stvaranju boljeg života u RH i boljeg suživota svih građana koji žive u RH, puno bolji izbor od predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, koji je još uvijek i zastupničkom domu Republike Hrvatske-Saboru koristi srpski jezik, a ne službeni Hrvatski, a veliko je pitanje i Stanimirovićevo djelovanje za vrijeme rata u okupiranim krajevima, i njegova uloga u stradavanju žena, djece, ranjenih, bolesnih, starih, onemoćalih i drugih civila koje su na okupiranim područjima za vrijeme Rata ubijali pripadnici JNA i srpskih dobrovoljnih odreda.


Inače, slažem se sa stavom Milorada Pupovca kada kaže kako manjine moraju imati jednaka prava kao i većinski narod. I uvjeravam vas da je tako. Živim u jednom području Hrvatske, u kojem je, vjerojatno zbog blizine granice sa dvjema državama, uvijek bilo mnogo pripadnika nacionalnih manjina, pogotovo srpske i crnogorske nacionalnosti. Svi oni danas uživaju jednake uvjete kao što imaju i Hrvati, doduše, nakon raspada Velike Srbije (Jugoslavije) i uspostave neovisne države Hrvatske nisu više u boljem položaju i sa većim povlasticama nego Hrvati ili neki drugi nesrpski narodi. Osobno poznam mnoge pripadnike srpske nacionalne manjine koji su uspijevaju ostvariti sve svoje (čak i one najambicioznije) ciljeve i želje i na osobnom i poslovnom i svakom drugom planu, i njihova im nacionalnost u niti jednom trenutku nije nikakva zapreka, dapače, možda je čak i prednost, tako mi je rekao jedan pripadnik srpske nacionalne manjine(ime bi bilo nepotrebno navodit), koji je inače tijekom rata ostao u Hrvatskoj, nije otišao u Srbiju, a neki su se njegovi članovi obitelji čak borili na strani hrvatske vojske u Ratu za nezavisnost, a on je bio u skloništima, i proživljavao te teške trenutke sa Hrvatima i hrvatskim narodom koji su za vrijeme okupacije živjeli u oskudici, u bijedi, bez dovoljno hrane, bez dovoljno pitke vode, bez lijekova, a imao je ponudu da se vrati u Srbiju na jedno vrlo dobro plaćeno i visokopozicionirano radno mjesto. Nije otišao, ostao je i zbog toga ga jako cijenim i poštujem. Uvijek govori protiv velikosprskih ideja i velikosrpskih političara, uvijek se protivio srpskom napadu na Hrvatsku, a i danas je ogorčen jer su je u Srbiji najjača politička stranka Radikalna na čelu sa ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom i predsjedničkim kandidatom Nikolićem koji uživa veliku potporu u narodu, a granicu Srbije vidi na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag.


U sutrašnjem postu ću pisati o tome zašto se protivim nastojanjima Republike Hrvatske da se u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom države naseli srpsko stanovništvo koje je za vrijeme rata dobrovoljno i samostalno odlučilo pobjeći iz Hrvatske u onim, za nju i njezine stanovnike, najtežim ratnim danima i otići u Srbiju……

06.01.2008. u 16:16 • 21 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter