Mihael Budrović

nedjelja, 27.01.2008.

SVAKA ČAST HRVATSKIM RUKOMETAŠIMA

Izmoreni od napornih ligaških prvenstva, izmučeni i desetkovani ozljedama, praćeni brojnim skeptičnim izjavama i kritikama Hrvatski rukometaši su došli na Europsko Prvenstvo i nakon fantastičnih predstava protiv svjetskog doprvaka Poljske, Češke, Slovenije, Crne Gore, domaćina Norveške i tad aktualnog europskog prvaka Francuske zasluženo su osigurali finale, prvi put su dobili priliku boriti se za naslov prvaka i Europe. Nisu uspjeli, ali ja nikako ne bih rekao da su ono izgubili finale, oni su osvojili srebrenu medalju. I svaka im čast.


Hrvatski rukometaši, stručni stožer na čelu sa Linom Červarom i Slavkom Golužom i liječničko-fizioterapeutski tim su zaslužili velike pohvale za nastup na ovom Prvenstvu. I zato se pribojavam onih koji će sada početi pisati protiv ove reprezentacije, koji će ovo proglašavati neuspjehom i tražiti glavnog i jedinog krivca u Linu Červaru, prigovarat će mu da nije dovoljno stručan, da nije dovoljno upoznat sa rukometnom igrom, da nema pojma o taktici i sl. Takvi sustavni napadi na Lina redovito dolaze od strane nekih lijevo-orijentiranih piskarala, koji nemaju pojma o rukometu, ali im smeta to što je Červar saborski zastupnik neprijateljske strane. Ali recite vi meni, kako itko može i pokušati nestručnim nazivati čovjeka koji je osvojio naslov Svjetskog Prvaka, čovjeka koji je osvojio naslov olimpijskog pobjednika, čovjek koji godinama drži reprezentaciju u vrhu svjetskog rukometa? To mogu samo mali i ništavni ljudi, koji su zbog vlastitog neuspjeha postali destruktivni kritičari svega, pa i onoga što je i te kako dobro.


Svaka čast Dancima na pobjedi, tijekom cijelog prvenstva su pokazali odlično organiziranu i discipliniranu igru, dovedenu do granica savršenstva, i zato im im srdačno čestitam.


Image and video hosting by TinyPic



I za kraj, nisam htio ovo spomenuti, ali sada osjećam ko da moram- Imate li i vi dojam da bi netko drugi postao europski prvak da ona dva gospara u žutom nisu sudili kako su sudili? Pogotovo mislim na kada je Hrvatskoj u jednoj nepunoj minuti dva puta poništen zgoditak bez ikakvih valjanih razloga, te period nakon što se stručni stožer žalio na takav sudački kriterij. Ali što je bilo, bilo je……..



Još jednom svaka čast Danskoj i Hrvatskoj,dvjema malim zemljama koje su ostavile cijeli svijet iza sebe….

27.01.2008. u 19:07 • 15 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter